How to's, SJP Blog

Aluminium Poetsen met de SJP Protective Metal Polish

Hoe gebruikt u de SJP metal polish? En hoe kunt u nou het beste aluminium poetsen met een aluminium poets? Hierover hebben we een stappenplan opgesteld om aluminium onderdelen weer te laten glanzen met onze SJP Metal Polish.

 

Stap 1 Aluminium schoonmaken

Om te beginnen hebben we een aluminium voorvork cover genomen die onder de schuur krasjes zit van een schuurspons. Deze hebben we in zijn geheel vet en vuil vrij gemaakt.

 

 


Stap 2 Schudden

De vloeibare metaalpoets moet voor het gebruik goed worden geschud, zo kunnen alle ingrediënten goed met elkaar mengen en krijgt u het beste resultaat.

 

 


Stap 3 De SJP Metal Polish Aanbrengen

Gebruik voor het poetsen met de SJP Metal polish een stevige en schone microvezeldoek, dit poetst sowieso al een heel stuk beter dan een t-shirt of een lappendoek. De microvezeldoek is een stuk zachter waardoor je een glanzender eindresultaat krijgt. Gebruik hiervoor een microvezel doek met een korte vezel.
Van de SJP aluminium poets heb je niet veel nodig, een klein drupje is al voldoende om een behoorlijk stuk aluminium te poetsen.

 


Stap 4 Aluminium poetsen

Breng de SJP Metal Polish aan op het aluminium en maak een poetsende beweging. Dit kan in kleine rechte banen, afwisselend met een rond draaiende beweging. Oefen hierbij lichte druk uit. Poets net zo lang door tot de krasjes zijn verwijderd.

 


Stap 5 Metal Sealant laten drogen

Voor de beste bescherming kunt u de SJP Metal Polish even laten drogen, zo kan de ingebouwde sealant zich beter hechten aan het aluminium en daardoor kan het aluminium langer en beter beschermt worden.

 


Stap 6 Uitpoetsen van de Metal sealant

Wanneer de sealant is uitgedroogd kun u deze zachtjes uitpoetsen met een zachte en schone microvezeldoek. Gebruik bij voorkeur een microvezeldoek met een wat langere vezel. (er zijn goede microvezeldoeken met een korte vezel en een lange vezel aan iedere zijde)

 


Stap 7 Genieten van de glans

Pak een stoel en geniet even een momentje van de schitterende glans. Het voelt goed om te weten dat het aluminium nu beter is beschermt tegen water en vuil. Geniet ervan!

Wilt u ook uw aluminum onderdelen weer laten glanzen? Bestel dan snel onze SJP metal polish van één van onze verkoop punten.