SJP Polijstballen

Met de SJP polijstballen tover je iedere boormachine om tot een handige polijstmachine. Deze polijstballen bestaat uit losse lagen katoen of flanel en zijn standaard voorzien van een 6 mm dikke as. Hiermee kun je hem eenvoudig aan je boormachine monteren. Uitermate geschikt voor het machinaal poetsen of polijsten van moeilijk bereikbare plekjes. Wil je ook machinaal poetsen en polijsten? Gebruik dan één van onze polijstballen 

Over de SJP Polijstballen:
• Maak van jouw boormachine een polijstmachine
• Hoge kwaliteit 
• Ideaal voor de moeilijk bereikbare plekken
• Zowel een harde als zachte variant
• Kan worden gebruikt met de SJP Metal Polish

De SJP Polijstballen zijn een handig stukje gereedschap

De polijstballen van SJP worden veelal gebruikt voor het polijsten en poetsen op moeilijk bereikbare plekken. Denk aan velgen en uitlaten. Ook zijn deze polijstballen uitermate geschikt voor het poetsen van kappen of andere aluminium of metaalachtige materialen, waar de polijstschijven wat minder goed bij komen.
Let op: Niet te gebruiken op nieuw chroom

Polijstbal flanel:de zachte variant

De SJP Polijstbal Flanel is de zachte variant van de twee beschikbare polijstballen en wordt daarom gebruikt voor de laatste stap in het poetsproces. Het zachte flanel kan lichte oxidatie verwijderen in combinatie met de SJP Metal Polish of de SJP Polijstpasta Groen.

Polijstbal Katoen Deze polijstbal is de grove variant:

Deze  SJP Polijstbal Katoen is de grove variant van de twee polijstballen van SJP. Vandaar dat menig hobbyist en professional hem dagelijks gebruikt voor het wat grovere poetswerk. Heb je wat zwaardere oxidatie of krasjes? Gebruik dan deze polijstbal met de SJP metal Polish of met de SJP polijstcompound Bruin. Beide opties zijn geschikt voor het creëren van een spiegel effect.

Hoe gebruik je de polijstbal? 
In combinatie met de SJP Metal Polish
Ga je aan de slag met een Polijstbal in combinatie met de SJP Metal Polish? Ga dan als volgt te werk:

Breng wat SJP Metal Polish aan op het onderdeel en smeer het uit met de Polijstbal. Zet vervolgens de boormachine aan en beweeg deze langzaam heen en weer. De polijstbal zal zwart kleuren door het poetsen. Merk je dat het poetsmiddel niets meer doet? Breng dan weer langzaam wat extra metal polish aan. Laat het even opdrogen en poets vervolgens uit met een zachte microvezeldoek.

In combinatie met de SJP Polijstcompound
Ga je aan de slag met de Polijstbal in combinatie met de SJP Polijstcompound? Ga dan als volgt te werk:

Zet de boormachine aan op ongeveer 3500 rpm. Houd vervolgens de polijstbal tegen de polijstcompound. Deze zal langzaam absorberen door de warmte (in het begin komen wat draadjes vrij). Vervolgens polijst je het onderdeel door langzaam heen en weer te bewegen. Breng weer nieuwe pasta aan op het moment dat de pasta niets meer doet.

Pro tip!
Wanneer er zwarte vegen ontstaan tijdens het polijsten met de polijstbal en de polijstcompound, betekent dit vaak dat het materiaal te koud is. Gebruik in zo’n geval wat minder polijstpasta of zorg dat het materiaal wat warmer wordt.

Snel en eenvoudig SJP Polijstballen kopen
Is deze polijstbal alles wat je nodig hebt? Bestel hem gemakkelijk online, of loop binnen bij één van onze verkooppunten.
Heb je nog vragen over het product, of hoe je het moet gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Is de keuze al gemaakt? Koop dan vandaag nog je SJP polijstbal!